Boli cauzate de paraziți

În lume există peste 200 de tipuri diferite de paraziți. Purtătoare de ouă acestor microorganisme în cele mai multe cazuri, acționează insecte, iar purtătorii de – mamifere.

boli cauzate de paraziți

În corpul uman în același timp, poate trăi până la 5 tipuri de paraziți. Despre unele se poate chiar suspect, iar altele reprezintă un imens pericol pentru viață.

Descriere

Trypanosoma este unicelulare microorganism parazit care poate locui în corpul uman și pot provoca boli grave. Le parazitism poartă obliga natura, prin urmare, un organism viu – singurul loc de habitat trypanosomes. Boli cauzate de aceste unicelulare, se unesc în 1 grup numit trypanosomiasis.

Cele mai frecvente și studiate următoarele tipuri de trypanosomes:

 • brucei;
 • cruzi.

Trypanosoma

Trypanosoma – unicelulare parazit, se aplică cu ajutorul muștele Glossina (cu fly), provoacă trypanosomiasis africane.

În funcție de domeniul de cea mai mare răspândire emit următoarele subspecii:

 • brucei. Agentul patogen african trypanosomiasis la animale (mai rar la om);
 • equiperdum. Agentul patogen este larg răspândită în america de Nord și Africa de Sud (înregistrate cazuri sporadice de infecție în Italia). Parazitează pe cai și catâri. Provoacă așa-numitul boala care se transmite pe cale sexuală, simptomatologiei exprimată umflarea organelor genitale animale;
 • gambiense. Agentul patogen răspândită în Africa Centrală și de Vest, provoacă o formă cronică a dormit boală la om;
 • rhodesiense. Locuiește în Africa de Sud și Est, provoacă o acută forma carotide boala la om (rar la animale).

Trăsătură distinctivă a la trypanosomes de la alți paraziți este în cazul în care aceste unicelulare capacitatea de a trece de sistemul de protecție a omului.

Parazitul este o celulă alungită, formată din citoplasma si nucleu, în anumite stadii are o lungă flagel, care îndeplinește funcția organului locomotor. Dimensiuni parazit variază de la 10 până la 70 de microni. Reproducerea are loc vegetative (diviziunea longitudinală).

Structura la trypanosomes se schimbă în funcție de scopul în corpul unui maestru (intermediar sau final) este.

Secreta 2 faze a ciclului de dezvoltare la trypanosomes brucei:

 1. Specială de etapă. Odată ajuns în intestin transportator în formă de paraziți, microorganisme se transformă în alți paraziți, sunt localizate în saliva insectei. În special, departamentul de activă începe diviziunea celulară, în urma căreia este creată o imensă populație de paraziți. Această formă de existență la trypanosomes în organism middleware gazdă, ea este o celulă alungită, cu scurt flagel și, implicit, exprimată iluminare membrană, care îndeplinește funcția de organ de mișcare, ca și flagel.
 2. Trypanosomatidae. Acest parazit se dezvoltă și se mută în corpul de final de master. Aspectul este oarecum diferit de la etapa precedentă – corpul este mai wide, flagel mai lung, membrana activ.

Trypanosoma cruzi

Vectori sunt păduchii. Provoacă boala Chagas (american trypanosomiasis). Habitatul – America de Sud (mai rar Centrală).

Ciclul de viață al la trypanosomes cruzi prezentat 3 faze de dezvoltare:

 1. Etapă a ciclului de viață cele mai simple tipuri de Trypanosoma. În formă de paraziți agentul patogen pătrunde în intestin bug, unde ajunge după o mușcătură de ploșniță o persoană infectată;
 2. Următoarea etapă a ciclului de viață cele mai simple tipuri de Trypanosoma. În intestin bug parazitul se dezvoltă într-un alt parazit și în această formă devine pe pielea omului cu fecale;
 3. Mastigos. Lovind în epiteliale, apoi și stratul superior de piele sau în mucoase, agentul patogen își schimbă structura celulara pe parazit. Mastigos are o forma rotunda, se caracterizează prin lipsa de flagel și imobilitate. Într-o astfel de formă se multiplică, apoi repetă ciclul întâi – se dezvoltă în următorul fel de parazit, migrează în alte țesuturi, se dezvoltă în mastigos și așa mai departe
tipuri de paraziți

Cauze de infectare a omului

Omul se poate molipsi africane sau americane parazit prin interacțiune cu insecte-vectori.

Habitatul acestor insecte se concentrează în zonele tropicale și subtropicale ale Africii și Americii de Sud.

Gazdele intermediare pentru paraziți în cele mai multe cazuri, acționează specială clop (în America de Sud, în principal în Argentina) și zbura cu fly (în Africa).

Clop Triatominae – una dintre cele mai periculoase insecte pentru om. Sa muscatura fatala în 9 cazuri din 10.

Se mute în organismul gazdă definitivă microorganism poate fi de 3 feluri:

 • direct prin muscatura de insecte;
 • transfuzii de sânge;
 • in utero.

În grupul de risc de infectare sunt în primul rând locuitorii săraci și dens populate zone din Africa și Yu ale Americii. Lipsa de igienă personală, amplasarea de locuințe într-o zonă împădurită, decrepitudine de locuințe, noroi – toate acestea sunt factori precipitanti infectarea cu paraziți.

Turiștii ar trebui să ne amintim că un vaccin împotriva infectării astfel de paraziți nu există!

Pentru informații de risc infestări la un nivel minim, turistilor țări exotice Yu America și Africa ar trebui să respecte următoarele reguli:

 • sigur de a spala fructele sub jet de apă înainte de utilizare;
 • purta cât mai restrâns de haine, mai ales pe timp de noapte;
 • aplicați pe pielea medicamente care conțin respingător;
 • evitați contactul direct goale zonelor cu grad ridicat de iarba/arbusti;
 • nu pentru a vizita dărăpănate;
 • dormi sub un baldachin de protecție împotriva pătrunderii insectelor la pat.

IMPORTANT! Adesea, cauza de infectare cu paraziți este nerespectarea măsuri simple de auto-apărare!

Patogeneza bolii

Boală de dormit

Trypanosomiasis africane. În funcție de tipul agentului patogen, se disting:

 • acută forma;
 • o formă cronică.

Zbura cu fly, care este purtătoare de trypanosomiasis, nu este toxica. Ei pericolul constă în transferul de organisme patogene și infestări omului.

În 98% de cazuri de boală, boala este într-inițial-forma cronică.

După o pătrundere pe o mucoasa sau un strat de piele, începe perioada de incubație, care durează până la 3 săptămâni. În acest timp, paraziți activ se clasifică, după care pătrunde în ganglionii limfatici (lovindu-le) și de sânge, cu un curent care ajunge la țesuturi ale sistemului nervos. În forma cronică timp de boala de mult încetinită și ascuns, prin urmare, simptomele se pot manifesta lent și omul nu va suspecta că comportamentul curajos despre infectiile timp destul de lungă de timp (de la 1 lună până la câțiva ani). Acută a bolii presupune primar-agresiv manifestare a simptomelor, în consecință, mai ușor de diagnosticat, dar extrem de rare.

Boala Chagas
simptomele

American trypanosomiasis. Principiul de distribuție trypanosomes în corpul uman este similar cu carotide boala, cu toate acestea, în acest caz, paraziții provoacă modificări degenerative preponderent în inima și esofag (mai rar în ficat, presă al glandei suprarenale), precum și intoxică organismul cu toxine – produse viața lor. Perioada de incubație durează până la 2 săptămâni. Apoi vine faza acută a bolii, ce se exprimă prin simptome minore. Dupa 2-3 luni de la infecție, boala trece în forma cronică. Simptomele lipsesc sau sunt aproape invizibile. În bănci de sânge țările din America Latină, procentul de infestare a donatorului de sânge paraziți mai mare decât Sida și poate fi de până la 52%.

Simptomele

Trypanosomiasis africane

La locul de muscatura de zbor cu format inflamate focar, cu un diametru de până la 10 cm, caracterizat prin:

 • mâncărime;
 • roșeață;
 • hiperemia;
 • edem.

În cazul în care inițial-cronică variante de simptome pot fi însoțite de o persoană de-a lungul multor ani și se exprimă prin:

 • creșterea oase în ganglionii limfatici;
 • hipertermie;
 • slăbiciune.

În faza acută față de cele de mai sus descrisă simptome se adaugă:

 • inflamație a creierului și, ulterior, edem;
 • inhibat starea de, lin care trece în cui.

American trypanosomiasis

După ce a fost muscat de un astfel de clop defecates în rana, fecalele conțin paraziți, care intră prin piele în organismul uman, deoarece muscat loc este însoțită de o puternică senzație de mâncărime și mâncărime om.

La locul de muscatura se formează un focar de infecție, cu un diametru de până la 15 cm și este însoțită de hiperemia și umflarea. După terminarea perioadei de incubare apar primele simptome ale bolii:

 • febră;
 • migrena;
 • vărsături;
 • dureri în zona inimii.

Boala duce la leziuni SNC (sistemului nervos central) și ANS (sistemul nervos autonom), degenerative schimbări în inimă, esofag, ficat, presă al glandei suprarenale.

Diagnosticul

Cel mai important element diagnostic primar trypanosomiasis este de a colecta o anamneză pentru a identifica posibilitățile de infectare (recenta călătorie într-o țară din Africa și America Latină, disponibilitatea simptomele primare).

Pentru mai profundă de diagnostic se recurge la măsuri de studiu profund:

 • xenodiagnoză;
 • biologice prelevate (introducerea de sânge presupus bolnav în cavitatea abdominală animale experimentale);
 • sero-diagnostic;
 • reacțiile imunologice (în forma cronică a bolii Chagas în sânge va fi detectat seric de imunoglobuline G, în acută – M);
 • spinal tap puncția;
 • de cercetare punctiformă ganglionilor limfatici, de sânge.

Boli cauzate de aceste paraziți, de multe ori mascate sub alte boli, prin urmare, necesitatea de a deține un număr de independenți unul de altul de cercetare pentru a identifica exact infestări.

Prevenirea

Vaccinarea împotriva infestări patogeni nu este prevăzută.

Măsurile de prevenire pot fi clasificate în:

 • distrugerea purtătoare de paraziți;
 • o cercetare atentă a donatorilor de sânge;
 • prelucrarea în timp util de cazare proprietăți soluții;
 • îmbunătățirea calității vieții populației sărace regiuni incluse în habitatul insectelor-transport.

În afară de evidente activități de menținere a igienei consumate produse, dar, de asemenea, aceste măsuri de precauție, miere. instituțiile sunt obligate să efectueze edificator de muncă în rândul populației. Trebuie disponibile transmite la toate categoriile de ce este un parazit care provoacă boala și ce consecințe atrage după sine.

Proteja de infecția cu acești paraziți imposibil. Amintiți-vă acest lucru, luând decizia de a pleca în călătorie în America Latină sau Africa.

diagnosticul și tratamentul

Nu neglija măsurile de precauție, chiar dacă vi se pare că nu sunt rezultative sau că nu există pericol.

27.12.2018